De medewerkers van Triconsult werken veelvuldig mee als auteur of co-auteur aan wetenschappelijke bijdragen in internationale en nationale tijdschriften en symposium-proceedings.

Talrijke voordrachten en seminaries werden verzorgd in binnen- en buitenlandse congressen en symposia, waaronder WTA International en WTA Nederland-Vlaanderen, International Congress on Polymers in Concrete (ICPIC), Hogescholen, Universiteiten, ….

De expertise betreffende vernieuwbouw en renovatietechnieken wordt sinds 2001 door ir. Sven Ignoul en dr. ir. Kris Brosens als gastdocenten gedoceerd aan de laatstejaarsstudenten Master of Science in de industriële wetenschappen: bouwkunde aan Thomas More, Campus De Nayer.

Triconsult neemt deel aan wetenschappelijke onderzoeksprojecten, (IWT, TETRA, …) als partner of als lid van begeleidingscommissies. Aan hogescholen en universiteiten worden onderwerpen voorgesteld voor eindwerken en doctoraten, en wordt meegewerkt aan de begeleiding van eindwerk- en doctoraatsstudenten.